Θα ήθελα να ενημερώσω τους φίλους του φόρουμ, πως η σωτηρία ενός δηλητηριασμένου ζώου κοστίζει το πολύ 5 ευρώ (όσο κοστίζει ένας χυμός σε καφετέρια ή ένα περιοδικό). Τα φάρμακα είναι ΠΑΜΦΘΗΝΑ και είναι τα εξής-
α) εμετικό σιρόπι IPECAVOM, που δίνεται στο ζώο μόνο όταν αυτό έχει τις αισθήσεις του και μπορεί να καταπιεί. Δίνεται με μεγάλη σύριγγα, χωρίς τη βελόνα εννοείται. Για σκύλο 20 κιλών, η δοσολογία είναι 12-15 ml.
β)ενέσιμο διάλυμα SOLU-CORTEF 250mg. Με μικρή σύριγγα (5 ml) παίρνουμε το υγρό και το ρίχνουμε στη σκόνη που περιέχεται, έτσι ώστε να αφρίσει και να γίνει γαλακτερής υφής. Τραβάμε όλο το άσπρο υγρό με τη σύριγγα (είναι περίπου 2ml) και κάνουμε την ένεση στο μπούτι του ζώου κατευθείαν πάνω στη σάρκα.
γ) ατροπίνη (είναι σε κουτιά των 50 φιαλιδίων - ζητήστε ένα από ένα κτηνίατρο-θα σας το δώσει δωρεάν). Γίνεται με μικρή σύριγγα πάλι στο μπούτι του ζώου.
Τα τρία βήματα είναι απαραίτητα αν και μόνο η ατροπίνη, αν λείπουν τα άλλα, μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια.
Αν δεν υπάρχει πρόσβαση στα παραπάνω φάρμακα, τότε πρέπει να προκληθεί εμετός στο ζώο με χρήση πολύ πυκνού αλατόνερου-μόνο αν μπορεί να καταπιεί.
Τις πληροφορίες τις έχω γιατί έχω πάρει διπλό σετ αντίδοτων για το σπίτι, μιας και, εκτός του ότι έχω σκύλο, το σκυλί ενός γείτονα πέθανε μπροστά μου από φόλα.
Κλείνοντας, σας παρακαλώ όλους να αγοράσετε αυτά τα αντίδοτα, μιας και είναι πάμφθηνα και είναι ικανά να σώσουν μια ψυχή από τον χειρότερο και βιαιότερο θάνατο. Τον 131 έχει τα διανυκτερεύοντα και εφημερεύοντα κτηνιατρεία. Η μεταφορά του ζώου εκεί, αν είναι δυνατό, αποδεικνύεται σωτήρια.
Ευχαριστώ.