από Melime Osta » 15 Ιουν 2009, 11:58
Σας γυρίζω λίγο πίσω. Σε κάποιο σημείο ανακαλύψαμε αυτό το λεκέ-σταξιμο. Κοκκάλωσα όταν το είδα. Είπα στη φίλη μου "πωπω... είναι σαν... να βγαίνει απο κάτω" το φωτογραφίζω και κάνουμε μερικά βήματα. Πάλι το ΔΙΣΚΩ αυτή τη φορά με τις τελίτσες (το έχω βάλει και πιο πριν). Είναι ασπρισμένο και ξαναγραμμένο ακριβώς απο πάνω. Πάω να το φωτογραφήσω και εμφανίζεται ένα ζευγάρι 40-45 χρονών. "Τι φωτογραφίζετε εκεί;" μας ρωτάει ο άνδρας. Εγώ κομπλάρω και λέω "ε τίποτα..." η φίλη μου πετάγεται και απαντάει : "φωτογραφίζουμε αυτο" και του δειχνει το ΔΙΣΚΩ. "Τι σημαίνει;" την ρωτάει ο άνδρας. "Δεν ξέρουμε... έχετε καμμιά ιδέα;" απαντάει εκείνη. Ο άνδρας το κοιτάει και της λέει " Για πες εσύ." Εκείνη του λέει ότι σημαίνει σκοτάδι. Αυτός χαμογελάει και αρχίζει να απομακρύνεται με την γυναίκα. Γυρνάει πίσω, μας κοιτάει και λέει "σημειολογικά δες το, όχι ετυμολογικά" Η φίλη μου κολλάει. "Δηλαδή...; Σκοτάδι δεν είναι;" "Κοντά είσαι" απαντάει εκείνος και φεύγουν...
Κοιταζόμαστε. Με πιάνει ανατριχίλα και το λέω στη φίλη μου. Δεν νιώθω καλά. Κι εκείνη έχει ανατριχίλα. Το βλέμμα μας πάει λίγο παραδίπλα. Είναι γραμμένο το guess πάλι.
"μα τι στο καλο" μουρμουρίζω... και ξαναγυρίζω στην γωνία του κτιρίου που έχω φωτογραφήσει το λεκέ-στάξιμο. "Τι κτίριο να είναι αυτό;"
Κοιτάμε την πόρτα. Γράφει "ΖΩΗ".
"ΖΩΗ" είναι ένα περιοδικό χριστιανικό!" φωνάζω στη φίλη μου. Υπήρχε επιγραφή. Στο κτίριο αυτό λοιπον - σημειώστε- ο λεκές, το ΔΙΣΚΩ σβυσμένο και ξαναγραμμένο δίπλα στην κεντρική είσοδο, παραδίπλα το guess και το ζευγάρι με τον διάλογο που σας περιέγραψα. Την ανατριχίλα μην την μετρήσετε. Ίσως είναι αυθυποβολή. Απλά μας έπιασε ταυτόχρονα και τις δυο.
- Συνημμένα
-
- dIMG_2612_sm.jpg (26.23 KiB) 7881 προβολές
-
- synafIMG_2608_sm.jpg (21.13 KiB) 7907 προβολές
-
- synafIMG_2609_sm.jpg (21.96 KiB) 7901 προβολές
Walk through your days as a creature with folded wings, conscious
of the possession of another element and your ability to enter it.
(Stewart Edward White)
Mysticism is not psychotherapy (Israel Regardie)
/-.-\