[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 2088: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 2088: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 2088: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 2088: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 2088: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 2088: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 2088: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 2088: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 2088: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 2088: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 2088: Array to string conversion
www.forum.locus7.gr • Προβολή θέματος - Φωτιές!

Φωτιές!

Στην ενότητα αυτή οι επισκέπτες - μη εγγεγραμμένα μέλη - μπορούν να διαβάζουν ορισμένες από τις online ανταλλαγές πληροφοριών και απόψεων των μελών της Λέσχης Αναζητητών. Οι επισκέπτες δεν μπορούν να συμμετέχουν σ' αυτές τις συζητήσεις, αλλά μόνο να ενημερώνονται σχετικά.

Φωτιές!

Δημοσίευσηαπό Pollux » 28 Νοέμ 2009, 13:33

Κάποιο βράδυ είδα ένα πολύ περίεργο όνειρο σχετικά με το φλέγον πρόβλημα, το οποίο αντιμετωπίζει κάθε χρόνο η χώρα μας με τις πυρκαγιές των δασών.

Το όνειρο, όπως θα διαπιστώσετε και ιδίοις όμμασι, ήταν πολύ μακρύ, όπως έχει πει και μια ψυχή.
Εγώ προειδοποίησα, πάντως...

* * * * * * *

Κατόπιν αλλεπαλήλλων και μακροχρόνιων συσκέψεων, προδιασκέψεων, κανονικών διασκέψεων και διαβουλεύσεων, το αρμόδιο σκέλος της Επιτροπής Μελέτης και Αποτροπής Κινδύνων, το οποίο ασχολείται ειδικά και συστηματικά επί δεκαετίες με το δυσεπίλυτο πρόβλημα της πρόληψης και της αντιμετώπισης των πυρκαγιών σε δασικές εκτάσεις, κατέληξε σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης, το οποίο έγινε αποδεκτό στην ολότητά του από τον πολιτικό κόσμο της χώρας.

Στην εκπόνηση του συγκεκριμένου προγράμματος συνεργάστηκαν επιστημονικοί φορείς διαφόρων ειδικοτήτων, με προεξάρχοντες, βεβαίως, ειδικούς πυρολόγους και θεωρητικούς της πυρκαϊάς και της φωτιάς, τόσο ντόπιους, όσο και επί τούτω μετακληθέντες εκ του εξωτερικού και ειδικότερα από χώρες με μεγάλη παράδοση και τεχνογνωσία στην θεωρία των κοινωνικοπολιτικών εναλλακτικών μεθόδων κατάσβεσης αναλόγου τύπου πυρκαϊών. Απόσταγμα όλων αυτών των μακρόχρονων διεργασιών, ζυμώσεων και γόνιμων αντιπαραθέσεων μεταξύ των ειδικών, μεταξύ αυτών και των εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων, οι οποίοι κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε διάφορες φάσεις των διαβουλεύσεων, μεταξύ αυτών των ίδιων των κοινωνικών εταίρων, και μεταξύ όλων των παραπάνω και των αντίστοιχων πολιτικών φορέων, στους οποίους εντασσόταν ο καθένας και όλοι μαζί ξεχωριστά, υπήρξε το εν λόγω πρόγραμμα κατεπειγόντων μέτρων.

Απόδειξη της σοβαρότητας του όλου εγχειρήματος είναι ότι ανακοινώνεται ήδη στις αρχές του χειμώνα, πράγμα το οποίο έμπρακτα αποδεικνύει τον μακροπρόθεσμο και όντως ουσιαστικό χαρακτήρα των μέτρων αυτών, τα οποία, ακριβώς, δεν εξαγγέλλονται ευκαιριακά λίγο πριν το καλοκαίρι.

Το πρόγραμμα, το οποίο θα εγκριθεί από την Βουλή με την διαδικασία του υπερ-κατεπείγοντος, περιλαμβάνει δεσμίδες μέτρων αναγκαίων για την αντιπυρική θωράκιση της χώρας, και λογικά και φυσιολογικά δεν επιδέχεται αμφισβητήσεις ή αναθεωρήσεις, δεδομένου ότι αποτελεί την μόνη ουσιαστική, δίκαιη, βάσιμη, βιώσιμη και πραγματοποιήσιμη λύση στο μακροχρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο τόπος και οι πολίτες εδώ και αρκετές δεκαετίες.

Δεδομένου του χαρακτήρα του προγράμματος, το οποίο θα έχει de facto την ισχύ νόμου ακόμη και πριν από την τυπική του ψήφιση στην Βουλή και την ακόμη πιο τυπική διαδικασία της δημοσίευσής του στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι οποιοσδήποτε τύχει να εκφέρει γνώμη, η οποία να αντιτίθεται στην εφαρμογή αυτού του κυριολεκτικά σωτήριου για τον δασικό πλούτο και το περιβάλλον της χώρας εν γένει, προδίδει την αγωνία και τις ελπίδες αυτού του λαού για ένα καλύτερο, λαμπερότερο και οικολογικότερο μέλλον, μέσα στον οποίο θα μπορέσουν να μεγαλώσουν και να προσφέρουν τα παιδιά του και τα παιδιά των παιδιών του.

Πάντως, η άρνηση συμμόρφωσης με τον συγκεκριμένο νόμο, τον οποίο θα ψηφίσουν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του λαού, θα επιφέρει και τις ανάλογες από τον νόμο κυρώσεις, όπως καθορίζονται από τα οικεία άρθρα του Ποινικού Κώδικα. Παραλλήλως, προωθείται και ειδική συνταγματική ρύθμιση, η οποία, κατά τις υπάρχουσες συνταγματικές προβλέψεις, θα καταστήσει τον νόμο αυτό άρθρο του συντάγματος, λόγω της μεγίστης σπουδαιότητας του προβλήματος, το οποίο προορίζεται να επιλύσει οριστικώς και μονίμως.

«Είνε όντως μία ρηξικέλευθος τομή, μία πραγματικώς δημοκρατική, ουσιωδώς φιλολαϊκή, ιδιαιτέρως διά τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα, και ανόθευτα πατριωτική παρέμβαση, μία όντως ευχάριστος έκπληξις, η οποία φαίνεται να γεφυρώνει τας, ούτως ή άλλως, τεχνητάς πολιτικάς αβύσσους. Μπράβο και εύ γε, δια το θάρρος του νομοθέτου και της παρούσης διοικήσεως να υιοθετήσουν το μεγαλύτερον μέρος του ιδικού μας προγράμματος», δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της μειοψηφίας.

«Αν και από πρώτη όψη φαίνεται αντιλαϊκό, το πιθανότερο είναι ότι θα αποβεί υπέρ των λαϊκών συμφερόντων και του μαζικού κινήματος, γιατί σίγουρα και νομοτελειακά θα θέσει σε κίνηση διεργασίες που θα οδηγήσουν στην εντονότερη διεκδίκηση δικαιωμάτων από τα λαϊκά στρώματα, που θα σπεύσουν να πυκνώσουν τις τάξεις μας», δήλωσε άλλος εκπρόσωπος της μειοψηφίας.

«Είμαστε βέβαιοι και απολύτως σίγουροι για την επιτυχία των μέτρων αυτών, τόσο σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, όσο, και κυρίως, σε πρακτικό, και αυτό γιατί η πείρα έχει δείξει ότι κανένας νόμος αυτού ή παρόμοιου είδους, όσες ατέλειες και αν ίσως είχε, δεν απέτυχε στην εφαρμογή του σε μια χώρα σαν την δική μας.

«Αφουγκραζόμενοι και ακροαζόμενοι την ανησυχία και την διαμαρτυρία, αν θέλετε, του μέσου πολίτη, προχωρούμε επιτέλους στην εφαρμογή μιας οριστικής, αμετάκλητης, δίκαιης, μόνιμης και συνταγματικά κατοχυρωμένης λύσης στο μέγα πρόβλημα των πυρκαγιών δασικών εκτάσεων. Είναι μια ιστορική απόφαση, την οποία λαμβάνουμε με αίσθημα ευθύνης, εκπληρώνοντας ένα επί μακρόν ανεξόφλητο ΧΡΕΟΣ όλων των κυβερνήσεων του παρελθόντος έναντι ενός λαού, που ποτέ δεν πρόδωσε την εμπιστοσύνη μας σ’ αυτόν», δήλωσε χαρακτηριστικά αρμόδιος παράγων.

Τα μέτρα που πρόκειται να εφαρμοστούν αμέσως, για τον σκοπό της εντελέστερης αντιμετώπισης των πυρκαϊών εν όψει του καλοκαιριού είναι τα ακόλουθα:

α) Αλλαγή του εκλογικού νόμου, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος, μέσω ειδικών και αναλογικότερων ρυθμίσεων της λαϊκής εκπροσώπησης, ακόμα και με ποσοστό 22%. Η ρύθμιση αυτή κρίθηκε ως μια από τις πλέον κατεπείγουσες, γιατί με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η απαραίτητη πολιτική σταθερότητα, η οποία είναι εκ των ων ουκ άνευ προϋποθέσεων για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε εθνικού κινδύνου, των πυρκαϊών συμπεριλαμβανομένων.

β) Ίδρυση ξεχωριστού Υπουργείου Αποτροπής Κινδύνων, υπό το οποίο θα λειτουργεί Υφυπουργείο Αντιμετώπισης Πυρκαϊών. Τα της σύστασης, σύνθεσης, χρηματοδότησης και αρμοδιοτήτων, τόσο του Υπουργείου, όσο και των τουλάχιστον πέντε προβλεπόμενων υφυπουργείων, ως και των αντιστοίχων γενικών γραμματειών, διευθύνσεων και κατά τόπους υποδιευθύνσεων και παραρτημάτων, θα καθοριστούν με ειδικές διατάξεις και νομοθετικές ρυθμίσεις με τον χαρακτηρισμό του «κατεπείγοντος» σε ειδική συνεδρίαση του αρμόδιου κοινοβουλευτικού οργάνου.

γ) Δημιουργία τριών θέσεων «Ειδικών Συμβούλων σε Θέματα Αντιπυρικής Πολιτικής» σε όλα ανεξαιρέτως τα υπουργεία, τα υφυπουργεία και τις γενικές γραμματείες. Κάθε ένας από αυτούς τους ειδικούς συμβούλους θα έχει το δικαίωμα να προσλαμβάνει κατά την κρίση του άλλους έξι «Αναπληρωτές Ειδικούς Εμπυρογνώμονες», και κάθε αναπληρωτής ειδικός θα μπορεί να προσλαμβάνει απευθείας από τρεις έως πέντε «Βοηθούς Αναπληρωτές Εμπυρογνώμονες». Η δημιουργία αυτών των θέσεων και ο διορισμός των ειδικών κρίθηκε ως απολύτως απαραίτητο μέτρο για την εύρρυθμη και ταχύτερη εφαρμογή των προβλεπόμενων διατάξεων.

δ) Θέσπιση ειδικού «Επιδόματος Αντιπυρκαϊκού Αγώνα», το οποίο θα αποδίδεται διά βίου—ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης, της προσφοράς και της θυσίας τους εκ μέρους της πολιτείας—σε όλους, όσοι με έργα ή λόγια στήριξαν και στηρίζουν την απαρέγκλιτη εφαρμογή του σωτήριου αυτού προγράμματος μέτρων.

ε) Ψήφιση των απαραίτητων εκείνων φορολογικών ρυθμίσεων, οι οποίες κρίνεται ότι θα πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα, προκειμένου να τελεσφορήσουν και να λειτουργήσουν αποτελεσματικά τα αντιπυρικά αυτά μέτρα, τα οποία οπωσδήποτε θα καλυτερεύσουν την ποιότητα ζωής των σημερινών, αλλά κυρίως των μελλοντικών γενεών, σύμφωνα με την πάγια εκφρασμένη λαϊκή βούληση και εντολή.

Οι ρυθμίσεις αυτές περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων:

1α) Φόρος επί των δυναμένων να πιάσουν φωτιά υλικών, τα οποία αποτελούν κινητά ή ακίνητα περιουσιακά στοιχεία όσων φυσικών προσώπων δεν έχουν κατά το παρελθόν διατελέσει έστω και μία φορά Πρόεδροι της Δημοκρατίας, Πρόεδροι της Κυβερνήσεως, βουλευτές, υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς, διευθυντές, υποδιευθυντές, ιδιαίτεροι όλων των προαναφερθέντων, συγγενείς μέχρι τρίτου βαθμού συγγενείας όλων των ανωτέρω, καθώς και όσων νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου δεν έχουν σχέση, άμεση ή έμμεση, με κάποιο φυσικό πρόσωπο, το οποίο φέρει ή έφερε ποτέ μία ή περισσότερες από τις ως άνω ιδιότητες, σε απόλυτη αντιστοιχία με τις πάγιες σχετικές ρυθμίσεις και διατάξεις εξασφάλισης των όρων της ισονομίας, της ισοπολιτείας και της κοινωνικής δικαιοσύνης για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες.

1β) Ιδιαίτερη επιβάρυνση προβλέπεται για τα ρούχα που έχουν υφανθεί από ίνες βάμβακος, ιδιαιτέρως δε για τα φανελάκια τύπου t-shirt, γιατί κατόπιν αποφάνσεως (45675/29) της αρμόδιας επιτροπής εμπυρογνωμόνων, το βαμβάκι (ως εκ τούτου και τα βαμβακερά υφάσματα, ρούχα, πετσέτες, κλπ) αποτελεί ιδιαιτέρως εύφλεκτο υλικό. Μέσω του αναγκαίου και δίκαιου αυτού μέτρου επιχειρείται να αντισταθμιστεί η ευφλεκτότητα του βαμβακιού και οι εξ αυτής δυνατές καταστρεπτικές συνέπειες.

2) Επιπλέον φόρος επί των αναπτήρων, σπίρτων, κηρίων, παπλωμάτων καθώς και επί κάθε υλικού, το οποίο είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί προς παραγωγή σπινθήρος. Το μέτρο αυτό αποτελεί ευθεία εφαρμογή της υπ’ αριθ. 397/30 οδηγίας της ειδικής υποεπιτροπής της επιτροπής εμπυρογνωμόνων, βάσει τις οποίας «είναι σκόπιμο να αποθαρρύνουμε με την εφαρμογή πραγματικών κινήτρων την διάδοση και κυκλοφορία τόσο επικίνδυνων για την υγεία και την ασφάλεια των ανυποψίαστων πολιτών αντικειμένων».

3) Ειδικός φόρος στις χαρτοπετσέτες, τα χαρτομάντηλα πάσης φύσεως, μορφής και είδους, εσωτερικούς και εξωτερικούς επενδύτες (τύπου τζάκετ, μπουφάν, φούτερ,κλπ), σε παντός τύπου και μορφής ποδοκτίων ανεξαιρέτως, στα είδη βρεφικής υγιεινής (εδώ ο φόρος διπλασιάζεται και στο τέλος πολλαπλασιάζεται επί το τετράγωνο του αριθμού των τέκνων σε κάθε οικογένεια· το παρόν μέτρο, το οποίο, για λόγους ισονομίας, ισοπολιτείας και κοινωνικής δικαιοσύνης, θα επιβληθεί αναδρομικά, με απεριόριστο βάθος χρόνου, έκρινε επιβεβλημένο με μια σειρά αποφάσεων—221/709, 562/3, 984/005, 1182/3, κλπ—και η Αριστήνδην Σύνοδος Σοφών, θεωρώντας ότι θα αποτελέσει έξοχο κίνητρο για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας και την έξοδο από την πληθυσμιακή κρίση της χώρας) ως αντικειμένων «ιδιαζόντως ειδεχθούς αναφλεξιμότητας», βάσει προϋπάρχοντος σχετικού νόμου.

4) Χαρακτηρισμός όλων των ειδών, τα οποία περιέχουν στην σύστασή τους δέρμα σε ποσοστό από 10% και άνω, συμπεριλαμβανομένων των ειδών υπόδησης, ένδυσης, αξεσουάρ, κλπ, ως «ειδικών αντιπυρικών τεκμηρίων διαβίωσης», η φορολόγηση για την κατοχή των οποίων θα ενσωματώνεται κανονικά τόσο εντός της κανονικής φορολογικής δήλωσης, όσο και εντός της ειδικής αντιπυρικής δήλωσης εισοδήματος, η οποία θα υποβάλλεται πέντε μήνες πριν την υποβολή της κανονικής. Με αυτόν τον τρόπο, μειώνεται αισθητά ο κίνδυνος αναφλέξεως σε δασικές εκτάσεις, βάσει της υπ’ αριθ. 789254/15 ομόφωνης γνωμάτευσης της Ομάδας Έμπυρων Εμπυρογνωμόνων (ευρύτερα γνωστής ως «Ομάδας Έψιλον).

5) Πάγια έκτακτη εισφορά των 2/3 της αξίας οποιουδήποτε αντικειμένου, προσαυξημένη κατά ποσοστό επί τοις εκατό ίσο με το συνολικό άθροισμα του αριθμού των εν λόγω αντικειμένων, πολλαπλασιασμένο επί του 10 και επί του αριθμού των ατόμων που το χρησιμοποιούν ή είναι δυνατόν να το χρησιμοποιήσουν, το οποίο ανήκει στις παρακάτω κατηγορίες: τηλοράσεις όλων των τύπων, βίντεο, ντι-βι-ντι, πλυντήρια, κουζίνες, ντουλάπια, σακούλες όλων των ειδών, τσάντες, καλλυντικά, είδη ξυρίσματος, καμινέτα, χύτρες, μαγειρικά σκεύη, κουταλομαχαιροπήρουνα, σουρωτήρια, μπρίκια, γκαζάκια (χρησιμοποιημένα και αχρησιμοποίητα), λαμπτήρες ανεξαρτήτως τύπου, βρύσες, καζανάκια, θερμοσίφωνες, κουρτίνες λουτρού, καθρέπτες, συσκευές φορητής και σταθερής τηλεφωνίας, καλώδια πάσης φύσεως και μορφής, διακόπτες ηλεκτρικού ρεύματος, βιβλιοθήκες, βιβλία, υλικά γραφής κάθε είδους (στυλό, μολύβια, μαρκαδόροι, ξυλομπογιές· οι κηρομπογιές επιβαρύνονται και με τον επιπλέον φόρο της παραγράφου 2), καρέκλες, τραπέζια.

Η εισφορά αυτή εισάγεται κατόπιν ιδιαίτερης γνωμάτευσης επί του θέματος τόσο της «Ομάδας Ε», όσο και της Διαρκούς Αριστήνδην Αντιπυρικής-Αντιπυρκαϊκής Συνόδου, τόσο βάσει του σκεπτικού των «δυνατών επιπλοκών και του υπερκορεσμού», όπως αυτό αναλύεται εμπεριστατωμένα στον Κώδικα Οικολογικής Κοινωνικότητας, όσο και προς συμμόρφωση της χώρας μας με τα ισχύοντα και καθιερωθέντα διεθνώς σην Σύνοδο του Κόλπου του Φερνάντο Που (Fernando Poo Bay Convention) και στην Διαρκή Παγκόσμια Συνδιάσκεψη του Λαϊκού Οικολογικού Κόμματος (People’s Ecology Party Constant Universal Conference) στις Αζόρες.

6) Οι πάγιες αρχές της ισονομίας, της ισοπολιτείας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, οι οποίες διέπουν την λειτουργία της πολιτείας από συστάσεώς της, υπαγόρευσαν επιτακτικά την ανάγκη δημιουργίας ειδικής κατηγορίας τεκμηρίων «υπερπολυτελούς διαβίωσης επιρρεπούς στην έναρξη πυρκαϊκών φαινομένων» (απόφαση 3498/35), η οποία περιλαμβάνει τα παπλώματα (βλέπετε και παράγραφο 2), τα μαξιλάρια, μαξιλαροθήκες, σεντόνια και λοιπά κλινοσκεπάσματα. Υπόχρεοι καταβολής του αναλογούντως ποσού εισφοράς θεωρούνται κατά τον νόμο (και βάσει της σχετικής τελεσίδικης απόφασης 888/8) όλοι όσοι ορίζονται στην παράγραφο 1α, ισχυουσών των εκεί περιγραφομένων εξαιρέσεων.

7) Με βάση το κριτήριο της κοινωνικής συνοχής, προς εξομάλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και την εμπέδωση του ύψιστου ιδανικού της κοινωνικής αλληλεγγύης, κηρύσσεται έκνομη η κατοχή συστημάτων κεντρικής θέρμανσης, τα οποία λειτουργούν με καύσιμη ύλη το πετρέλαιο. Οι ιδιοκτήτες αλλά και οι χρήστες τέτοιων συστημάτων, εκτός του ότι επιβαρύνονται με την υποχρέωση να τα απομακρύνουν από τον χώρο τους, καλούνται να καταβάλουν αναδρομικά για διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει την ογδοηκονταετία, αλλά ούτε και να είναι μικρότερο της εικοσιπενταετίας, κατ’ εφαρμογή του σχετικού νόμου-πλαισίου «περί της οικοδόμησης λαϊκής οικολογικής συνείδησης και της κοινωνικής ευαισθησίας σε θέματα περιβάλλοντος» ειδική εφάπαξ εισφορά και πρόστιμο κατοχής επικίνδυνης προς έκρηξη συσκευής, βάσει των οικείων άρθρων της υφιστάμενης νομοθεσίας και της τελεσίδικης απόφασης 33/09-30.

8) Με απλή υπουργική απόφαση ορίζονται κατ’ άτομο ή κατά κατηγορίες όσοι δεν θεωρούνται υπόχρεοι μερικής ή ολικής καταβολής όλου ή μέρους των παραπάνω εισφορών.

στ) Κατόπιν ενδελεχών ελέγχων και εξακριβώσεων, διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον το 1/3 του υπάρχοντος προσωπικού των υπηρεσιών πυρόσβεσης είναι υπεράριθμο. Ως εκ τούτου, και προς τον σκοπό της διατήρησης της κοινωνικής συνοχής και ισότητας των πολιτών, λύονται αμέσως οι συμβάσεις ή διορισμοί των υπεραρίθμων ατόμων, με την ληφθείσα μέριμνα όπως το σύνολο αυτών ενταχθεί κανονικά στο Ταμείο Ανεργίας, ακολουθητέων των ήδη υπαρχουσών διατάξεων, οι οποίες διευθετούν παρόμοια ζητήματα.

ζ) Κατόπιν των ίδιων ελέγχων, διακριβώθηκε ότι και ο αριθμός των ήδη υπαρχόντων πυροσβεστικών αεροπλάνων είναι κατά πολύ μεγαλύτερος του ορίου ασφαλείας. Ως εκ τούτου, και πάντοτε με βάση το δίκαιο και πάγιο λαϊκό αίτημα προς περιορισμό των κρατικών δαπανών και εντελέστερη διαχείριση των κρατικών πόρων, τα 2/3 των υπαρχόντων σκαφών θα διατεθούν άμεσα είτε προς πώληση, είτε προς απόσυρση και ανακύκλωση.

η) Η κατοχή πόσιμου νερού υπάγεται στην δικαιοδοσία της Επιτροπής Διαχείρισης Πόσιμου Ύδατος, η οποία, με γνώμονα το κοινό καλό και το δημόσιο συμφέρον, θα προβαίνει, βάσει των προβλεπόμενων απο τον νόμο διατάξεων, σε ελέγχους των ποσών κατοχής και των τρόπων χρήσης του πόσιμου νερού από ιδιώτες και φορείς. Ειδικός νόμος οικολογικής αντίληψης θα ορίζει ποιοί θα εξαιρούνται του συγκεκριμένου νόμου.

θ) Άσματα και κείμενα τα οποία προτρέπουν σε αξιόποινες πράξεις εμπρησμού, ή τα οποία παρουσιάζουν με θετικό τρόπο καταστάσεις, αντικείμενα, πρόσωπα, ή οτιδήποτε άλλο δύναται να προκαλέσει ή να θεωρηθεί ότι προκαλεί επιβαρυντικές για την δημόσια αντιπυρική ασφάλεια και την υπάρχουσα κοινωνική συνοχή καταστάσεις, κηρύσσονται αντιλαϊκά και αντικοινωνικά, και εφαρμόζεται η σχετική νομοθεσία. Επίσης, όποιος τραγουδάει, ή επαναλαμβάνει έστω και με συνηθισμένο τόνο φωνής, ή ψιθυριστά, ή γραπτά, ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο (sms, e-mail, κλπ), παρόμοια άσματα, θέτει πάραυτα τον εαυτό του στην κατηγορία των διαπραττόντων ιδιώνυμο αδίκημα κοινωνικής και λαϊκής τρομοκράτησης και των ταραξιών την κοινωνικής ευτυχίας, ευρρυθμίας, οικιακής ειρήνης και κοινωνικής δικαιοσύνης και ισονομίας και υπόκειται τόσο στις σχετικές διατάξεις του νόμου, όσο και σε έκδοση σε τρίτες χώρες, βάσει των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η χώρα μετά την υπογραφή του τελικού κειμένου της συνθήκης της Συνόδου του Κόλπου του Φερνάντο Που.

Οι αρμόδιοι φορείς πιστεύουν ακράδαντα ότι τα παραπάνω μέτρα, σε συνδυασμό και με άλλα, παρόμοιας φύσης τα οποία έχουν σχεδιαστεί να δρομολογηθούν, θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα και θα επιλύσουν οριστικά το πρόβλημα των πυρκαϊών των δασικών εκτάσεων, το οποίο επί τόσες δεκαετίες ταλανίζει την χώρα.

«Δώσαμε στο λαό κάποιες υποσχέσεις, και υποχρεούμαστε να τις τηρήσουμε, για να μην δειχτούμε αναξιόπιστοι», δήλωσε χαρακτηριστικά αρμόδιος παράγων.
White Star
Άβαταρ μέλους
Pollux
 
Δημοσ.: 398
Εγγραφη: 05 Δεκ 2003, 06:25
Τοποθεσια: Αθήνα

Re: Φωτιές!

Δημοσίευσηαπό Melime Osta » 29 Νοέμ 2009, 23:38

To σημείο με τους φόρους τα σπάει!
Εύγε!
Έγραψες για τα νερά, έγραψες για τις φωτιές... να περιμένουμε και για τα υπόλοιπα Στοιχεία..;; 8) :D
Walk through your days as a creature with folded wings, conscious
of the possession of another element and your ability to enter it.
(Stewart Edward White)

Mysticism is not psychotherapy (Israel Regardie)

/-.-\
Άβαταρ μέλους
Melime Osta
 
Δημοσ.: 376
Εγγραφη: 10 Ιουν 2007, 19:18

Re: Φωτιές!

Δημοσίευσηαπό Pollux » 03 Δεκ 2009, 13:33

Ε, κάτι θα γίνει. Άλλα δύο έμειναν...
White Star
Άβαταρ μέλους
Pollux
 
Δημοσ.: 398
Εγγραφη: 05 Δεκ 2003, 06:25
Τοποθεσια: Αθήνα

Re: Φωτιές!

Δημοσίευσηαπό magiKa » 13 Δεκ 2009, 23:42

Κατόπιν ωρίμου σκέψεως, διεξοδικής αναλύσεως και ενδελεχούς στροφορμής της σεχταριστικής προβοκάτσιας... εχμ... δεν είναι και τόσο αντιλαϊκό. :wink: vote!
magiKa
 
Δημοσ.: 3
Εγγραφη: 05 Αύγ 2008, 13:12

Re: Φωτιές!

Δημοσίευσηαπό Pollux » 14 Δεκ 2009, 17:27

magiKa έγραψε:δεν είναι και τόσο αντιλαϊκό. vote!


Αγαπητή magiKa, η υποστήριξή σου είναι πραγματικά παραπάνω από ευπρόσδεκτη. Άλλωστε, τα εν λόγω μέτρα δεν απέχουν και πάρα πολύ από αντίστοιχες πραγματικές και ήδη εφαρμοσμένες λύσεις, και συνεπώς θα μπορούσαν κάποια στιγμή να αποτελέσουν βάση για μια σοβαρή συζήτηση.

Προσωπικά θα πρόσθετα και μια ειδική πρόβλεψη, ώστε στα ήδη υπεραρκετά προς συμπλήρωση τετραγωνάκια της φορολογικής δήλωσης να προστεθεί άλλο ένα (τί είναι, άλλωστε, άλλο ένα στα τόσα), στο οποίο ο/η ενδιαφερόμενος/η να δηλώνει το προβλεπόμενο εισόδημά του/της εντός των προσεχών 4 ετών. Δεν νομίζω ότι είναι και τόσο παράλογο, αν λάβουμε υπόψη των αριθμό των ατόμων που παίζουν λότο, πρότο, προπό, κλπ. Έχουν ήδη υπερεξασκηθεί στο άθλημα της πρόγνωσης.

Σε αναμονή και άλλων θετικών ψήφων...
White Star
Άβαταρ μέλους
Pollux
 
Δημοσ.: 398
Εγγραφη: 05 Δεκ 2003, 06:25
Τοποθεσια: Αθήνα

Re: Φωτιές!

Δημοσίευσηαπό magiKa » 22 Ιαν 2010, 00:56

Pollux έγραψε: Σε αναμονή και άλλων θετικών ψήφων...


take another little piece of my... vote!
Να μην ξεχνάμε βεβαίως και τις τράπεζες που έχουν συμβάλλει τα μάλα, ζητώντας από τους (ενδια)φερόμενους ως δανειολήπτες να προβλέψουν το μέγεθος των κερδών τους στα επόμενα 3-100 χρόνια!

εμπρός Pollux για μια Ελλάδα νέα! :wink:
magiKa
 
Δημοσ.: 3
Εγγραφη: 05 Αύγ 2008, 13:12


Επιστροφή στην Αποσπάσματα από τις συζητήσεις του Nimbus-7 Online

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron