Γειά σας,
όσον αφορά το Λουτράκι, έχουν αρκετές φορές βγει στο φως της δημοσιότητας απομεινάρια των παλαιών «σκοτεινών» τελετών που γίνονταν στο παλαιό εργοστάσιο Ρετσινιού στην Ποσειδωνία Λουτρακίου, πολύ κοντά στη γέφυρα του Ισθμού.
Η περιοχή έχει από πολύ παλιά συνδεθεί με τον πόνο, την κακουχία και τη συσσωρευμένη αρνητική ενέργεια των ψυχών αυτών που στην αρχαιότητα έσβηναν σέρνοντας τα καράβια από τη μία άκρη της Διολκού στην άλλη, εκείνων που ακόμη και αργότερα, άφηναν από τις κακουχίες την τελευταία τους πνοή σκάβοντας τον Ισθμό....
Αλλά και σήμερα η περιοχή «στιγματίζεται» από αρνητική ενέργεια. Σίγουρα δεν το έχετε ακούσει σε κανένα δελτίο ειδήσεων. Είναι όμως πολλοί εκείνοι έχουν αυτοκτονήσει πηδώντας από τη γέφυρα του Ισθμού... (Μην ξεχνάμε τι έχει πει ο Γιώργος Μπαλάνος για το ελληνικό Ίνσμουθ..Γέφυρα του Ισθμού...Ίνσμουθ...σίγουρα κάτι υπάρχει εκεί κοντά.....)
Μιας και το αρχικό μας θέμα είναι «οι φύλακές μας» τα ζώα, θέλω να επισημάνω ότι στην περιοχή υπάρχει σε γενικές γραμμές ψυχρότητα & αδιαφορία απέναντί τους, που φτάνει μέχρι και τη βαρβαρότητα (βλ. κυνοκομείο ή μάλλον κυνοταφείο Δήμου Λουτρακίου, κρεμασμένα ζώα κ.λ.π.).
Άραγε γιατί τόσο μίσος και αδιαφορία;;;
Είμαι βέβαιη πως όλοι αυτοί μη γνωρίζοντας να αγαπάνε τα ζώα ... χάνουν πολλά!! Γιατί εγώ γνωρίζω. Ακολουθώντας το μονοπάτι των ζώων κάνω ένα ταξίδι στο πνεύμα. Τα ζώα, με τη διαφορετική τους φύση, με καλούν σε άλλους τόπους, ονειρικούς, σε νέους τόπους επίγνωσης.
Μέσα από τα ζώα έμαθα να αποφεύγω την κριτική, να κάνω χώρο και για άλλους στη "φωλιά", να αγαπώ τη μυστηριώδη ζωή μου.. Έμαθα επίσης και να ακούω. Διαβάστε λοιπόν μια ιστορία που μου είπε κάποια στιγμή .. περνώντας τυχαία δίπλα μου, ένας μοναχικός τετράποδος φίλος.. κοιτώντας με μονάχα μια στιγμή μέσα στα μάτια...
Είμαι ένας αδέσποτος σκύλος. Έχω ακούσει κατά καιρούς τους ανθρώπους να με φωνάζουν με διάφορα ονόματα: κόπρο, μούργο, αλήτη και άλλα. Το αληθινό μου όνομα δεν το θυμάμαι καθόλου. Πάει καιρός από τότε που με εγκαταλείψανε, ένας ολόκληρος χρόνος, μια ολόκληρη ζωή. Δεν θυμάμαι και πολλά από την κοινή μου ζωή με τους ανθρώπους. Τώρα πια όλα έχουν τελειώσει. Τώρα είμαι μόνος μου και προσπαθώ να επιβιώσω. Αντιμέτωπος με τους πιο ψυχρούς χειμώνες, την φριχτή ζέστη του καλοκαιριού, την πείνα και την δίψα, την αδιαφορία και την κακία πολλών ανθρώπων που κατά καιρούς προσπάθησαν να με αφανίσουν με διάφορους τρόπους. Και όμως εγώ δεν τους μισώ. Εκλιπαρώ κάθε φορά που βρίσκομαι κοντά τους για ένα γλυκό λόγο και ένα ζεστό τους χάδι. Είναι το μόνο που έχω ανάγκη από αυτούς, για να αποκτήσει η ζωή μου νόημα. Το φαγητό δεν με ενδιαφέρει. Ξέρω πως όλο και κάτι θα βρω στα σκουπίδια να τσιμπήσω, έστω και αν κάθε φορά ριψοκινδυνεύω την αδιάφορη ζωή μου, ξέροντας πως οι φόλες που οι άσπλαχνοι άνθρωποι ρίχνουν μπορεί και να με σκοτώσουν με τον πιο αποτρόπαιο τρόπο. Έχω δει πολλούς άλλους σκύλους να ξεψυχούν μπροστά μου χωρίς να μπορώ να κάνω τίποτα. Παρόλα αυτά εξακολουθώ να ζω. Ως πότε...ποιος ξέρει....
Είμαι ένας αδέσποτος σκύλος. Περιφέρομαι μέσα στους δρόμους, χάνομαι μες στον κόσμο και την κίνηση, μα κανείς δεν φαίνεται να νοιάζεται για μένα. Ίσως να είναι ελάχιστοι αυτοί που γνωρίζουν πως και εγώ, όπως και όλοι οι άλλοι σκύλοι, νιώθω, αγωνιώ, πονώ, χαίρομαι και στεναχωριέμαι.
Νιώθω την θαλπωρή και την ζεστασιά, όταν κάποιος συμπονετικός άνθρωπος με χαϊδέψει, έστω και για λίγο, και μου πει ένα καλό λόγο.
Αγωνιώ μες τους παγωμένους δρόμους τις κρύες νύχτες του χειμώνα, όταν όλοι κλείνονται μέσα στα ζεστά τους σπίτια, να βρω κάποιο μέρος να απαγκιάσω μέχρι να ξημερώσει η επόμενη δύσκολη μέρα.
Πονώ κάθε φορά που με αντιμετωπίζουν σαν ένα άψυχο σώμα, κάθε φορά που με κακομεταχειρίζονται με τον χειρότερο τρόπο δείχνοντάς μου την αδικαιολόγητη απέχθειά τους. Χαίρομαι όταν βρίσκω έστω και λίγη τροφή που θα καταλαγιάσει την απίστευτη πείνα μου.
Στεναχωριέμαι όταν βλέπω τους άλλους σκύλους να κείτονται νεκροί στην άσφαλτο και να εξακολουθούν να καταπλακώνονται από εκατοντάδες αυτοκίνητα, όταν αργοπεθαίνουν από κάποια φόλα και όταν εγκαταλείπουν τον αγώνα της επιβίωσης μην μπορώντας άλλο να κουβαλάνε πάνω τους τόσες ασθένειες και τόσο πόνο..
Είμαι και εγώ ένα ζωντανό πλάσμα και νιώθω, όσο και αν φαίνεται αυτό παράλογο...
Και ελπίζω. Σε μια μέρα που όλα θα αλλάξουν, όταν οι άνθρωποι συνειδητοποιήσουν πως όλες οι ζωντανές υπάρξεις, ακόμη και εμείς οι σκύλοι, έχουμε το δικαίωμα να ζούμε και να αναπνέουμε, έχουμε το δικαίωμα να συμβιώνουμε κάτω από τον ίδιο ουρανό, κάτω από την ίδια θεία δύναμη που σίγουρα κάποιο λόγο θα είχε για να μας δημιουργήσει. Γνωρίζω πως αυτή η μέρα ίσως να μην έρθει ποτέ, μα εγώ θα εξακολουθώ να ελπίζω και ξύπνιος να ονειρεύομαι.. μέσα στις κρύες νύχτες του χειμώνα...όταν όλοι κοιμούνται....
Για όσους εξακολουθούν να ζουν μες στο σκοτάδι ένα μόνο έχω να τους πω: «..Μέσα στις πόλεις, μέσα σε κάθε γειτονιά, υπάρχουν ακόμη κάποιοι ‘λύκοι’ δαμασμένοι. Και κάποιες ‘τίγρεις’ που περιμένουν. Όλοι μαζί ατενίζουν καρτερικά την νύχτα της μεγάλης μάχης. Όταν θα αστράψει ο ουρανός από χρυσάφι, και τα πλάσματα της Σκιας ηττηθούν και εκλείψουν από το φωτεινό τους κόσμο......»